2. prosince 2016

Krystalová voda – čtyři metody výběru kamene

Empirická metoda
Kameny, se kterými máte dobré zkušenosti, jsou samozřejmě přednější. Můžete využít i zkušenosti druhých, nebo se můžete podívat do příslušné literatury a prostudovat účinky jednotlivých léčivých kamenů, abyste se ujistili, že jsou pro vás vhodné.

Intuitivní metoda
Vhodný je také ten kámen, který vás osloví, je vám sympatický, příjemně vyzařuje, působí na vás blahodárně a cítíte z něj sílu.

Takto si vybírám většinu kamenů. Vždycky hledám takový, který mě na první pohled něčím upoutá a který na mě zkrátka "volá" "Vem si mě, vem si mě" :o) Vezmu si ho, i když jsem ho původně ani nechtěla a i když se mi třeba při podrobnějším prohlížení až tak nelíbí. Když pak doma zjišťuji na co je tento léčivý kámen vhodný, musím uznat, že intuice mě opět nezklamala a já si vybrala dobře. Tyto kameny bývají velice vhodné pro dosažení psychické rovnováhy. Dokonce i kameny, které jsou vám vyloženě odporné a vůbec se vám nelíbí, mohou být velmi účinnými léčivými krystaly.

Vnímejte kámen rukou a zavřete oči. Vnímejte jeho sílu. Takový, který ve vás vyvolá výrazné pocity nebo který chcete hned sevřít v dlani, vykazuje v krystalové vodě rovněž pozitivní účinky.

Energetická metoda
Pokud umíte pracovat s virgulí, kyvadélkem a podobnými věcmi, tak pomocí nich můžete zkusit vybrat vhodný léčivý kámen pro krystalovou.

Analytická metoda
Musíte mít vědomosti o léčivých kamenech (o jejich vzniku, struktuře, materiálu a barvě) a pak můžete začít zkoumat, který určitý kámen určitému člověku nejlépe pomůže v konkrétní situaci nebo problému.


Ideální je, když při vybírání správného léčivého kamene zkombinujete všechny tyto metody. Léčivý kámen vyhledejte pomocí intuice, dejte na své zkušenosti nebo na zkušenosti jiných a ověřte si v literatuře, jestli jste si vybrali správně. Pokud ještě k tomu všemu umíte pracovat s virgulí a podobnými věcmi, pak ověřte váš výběr pomocí těchto pomůcek. A je to :o)

V případě pochybností kámen vůbec nepoužívejte a hledejte jiný. Nebo se poraďte s odborníky. Pokud trpíte fyzickým onemocněním nebo silnými duševními potížemi, pak byste krystalovou vodu měli užívat jen po dohodě s lékařem, léčitelem nebo terapeutem.