3. prosince 2016

Obsidián vločkový


  • dodává vnitřní pevnost a sílu
  • podporuje procesy přeměny
  • vyvádí z nejistoty k novým strukturám, které odpovídají naší hlubší podstatě
Jako člen skupiny obsidiánů pochází i vločkový obsidián ze žhnoucího nitra naší Země a na denní světlo byl vyvržen jako lávová masa. Po ochlazení a ztvrdnutí pak při pomalém procesu přeměny došlo k vytváření krystalický struktur, které připomínají sněhové vločky, mraky nebo i květy.
Tento kámen nám otevírá přístup k našim vlastním hlubinám, konfrontuje nás s jejich silami a podporuje procesy přeměny, které z nich vycházejí. Dopomáhá k tomu, aby z amorfních sil v neznámých oblastech našeho vědomí vyrostly struktury, které vyjadřují krásu a jasnost. Podporuje tak náš vnitřní růst a rozvoj k individuální osobnosti. Z toho procesu nám vyrůstá vnitřní nezvratitelná síla.
V období nejistoty nebo v době, kdy naše city ovládne chaos, nám tento kámen pomáhá nalézt cestu k novým živoucím strukturám, které odpovídají naší nejvnitřnější podstatě a dodávají nám sílu a jistotu. Vločkový obsidián se těšil vysoké vážnosti jako amulet a léčivý kámen především u původních obyvatel Ameriky.

Podporuje tekoucí funkce
Tento kámen zmírňuje poruchy prokrvování a prohřívá prý studené, špatně prokrvené ruce a nohy. Příznivé účinky má údajně i u Buergerovy choroby. Užívá se rovněž při dně a revmatismu.

Tento kámen provází Štíry
  • Vločkový obsidián podporuje Štíry při jejich procesech "zemři a staň se", doprovází je na jejich cestách do hlubin vlastního nitra a pomáhá jim načerpat z toho nový život, sílu a jistotu.