3. prosince 2016

Onyx



  • nastoluje rovnováhu ducha
  • projasňuje myšlenky a podporuje logické myšlení
  • pomáhá překonat neblahé nánosy a zbavit se přebytečného
  • podporuje disciplínu, vytrvalost a schopnost se prosadit
Černý onyx nás povede k tomu, co je podstatné. Pomáhá nám překonat balast v podobě špatných návyků a zbavit se všeho přebytečného a nepodstatného. Není tedy divu, že se tento kámen objevuje v modlících šňůrkách mnoha náboženství. Pokud ho používáme k meditaci, pomáhá našemu duchu najít vyváženost a zaměřit se na přeformovanou prapodstatu bytí, oblast stojící nad všemi myšlenkami, formami a jevy.
V každodenním životě podporuje onyx disciplínu a vytrvalost i schopnost se prosadit. Dodává nám onen duševní klid, při němž si ujasníme myšlenky a zůstáváme neovlivněni vnějšími vlivy. Podporuje tak náš realismus, naše logické i analytické myšlení a pomáhá znovu jasně rozpoznat naše cíle a v klidu k nim směřovat. Tento kámen je zvlášť vhodný pro lidi, kteří se až příliš snadno ztrácejí ve svých pocitech nebo se rozmělňují v příliš mnoha aktivitách.
Tím, že nás osvobozuje od balastu, je rovněž vítanou pomocí při překonávání všech druhů závislostí - od závislosti na alkoholu a nikotinu přes závislost na jídle, televizi, hraní až po závislost drogovou.

Kámen pro pleť, vlasy a nehty
Onyx posiluje nervy a imunitní systém. Připisuje se mu rovněž posilující účinek na pokožku, vlasy a nehty. Používá se rovněž při poškození sluchu, onemocněních vnitřního ucha, ztrátě sluchu a poruchách rovnováhy a při slabozrakosti. Rozvíjí svůj vliv na tělo pomalu, ale neustále.

Onyx pomáhá Kozorohům
  • Onyx podporuje hledání podstatného v duši Kozoroha a pomáhá mu přesměrovat toto podstatné za rámce praktického života na hlubší oblasti. Tím posiluje jeho disciplínu a vytrvalost, současně ho však zbavuje jeho přísnosti.