3. prosince 2016

Růženín



  • probouzí něhu a podporuje štěstí v lásce
  • posiluje naši schopnost empatie
  • dodává schopnost odpuštění a hojí rány srdce
  • otevírá dveře kráse a harmonii
  • oživuje umělecké tvůrčí schopnosti
Svým jemně růžově zbarveným světlem podporuje růženín schopnost empatie, jemnost, něhu a lásku. Obklopuje duši láskyplnými vibracemi. Jeho vyzařování se podobá něžnému doteku, pod nímž naše srdce vydechne, získá důvěru a postupně se opět otevírá. Rány srdce, které jsme v průběhu života utrpěli vlivem tvrdosti, odmítání nebo nepozornosti jiných lidí, se pod vlivem růženínu postupně očistí a zhojí. Začínají se tak uvolňovat zatvrdliny, které blokovaly tok lásky a radosti ze života v našem nitru. Učíme se znovu akceptovat a mít rádi sami sebe.
Růženín nám ukazuje, kolik lásky a něhy se skrývá v naší vlastní bytosti. Pod jeho vlivem znovu získáváme pocit spokojenosti a naplnění, znovu sami sobě dovolujeme být otevření a citliví. Učí nás také odpustit sobě i ostatním. Za těchto předpokladů se můžeme setkávat s jinými lidmi volně, aniž bychom od toho něco čekali. Tím podporuje rovněž štěstí v lásce.
Růženín otevírá naše srdce všemu krásnému, projevům lásky a jemnosti v nás samých, v jiných a ve všem samém. Zvyšuje naši citlivost vůči kráse v hudbě, literatuře a poezii, malířství a jiných uměních. Jako "kámen umělců" oživuje fantazii a tvůrčí myšlení. Dokáže v nás vzbudit radost ze života a pocit štěstí, jaké prožívá dítě, jež se dokáže obklopit láskou, něžností a porozuměním. Neuvidí tedy, že se růženín obzvlášť hodí pro miminka a malé děti. Svými láskyplnými vibracemi chrání jejich něžnou bytost, takže se dětská duše může otevřít a rozvíjet.

Konejší rozervaná srdce
Růženín má uklidňující a konejšivé účinky na srdce a může tak podpořit léčbu srdečních onemocnění způsobených emocionálními zraněními. Spolu se zlatem se růženín používá i při roztroušené skleróze.

Ideální kámen pro Býky a Váhy
  • Růženín koresponduje s něžnými pocity lásky, které jsou skryty v duši Býka, a vynáší je na světlo. Hojí rány v jeho srdci a pomáhá mu plně se otevřít nějakému jinému člověku beze strachu ze ztráty. Prohlubuje jeho radost ze života a dává mu objevit krásu v přírodě, ve formách uměleckého projevu i v povaze jiných lidí. Oživuje také jeho kreativní tvůrčí schopnosti.
  • Vahám, které potřebují harmonii, pomáhá objevit svou vlastní vnitřní harmonii a předat ji ostatním. I zde léčí jejich jemné, láskyplné vyzařování emocionální zranění, probouzí něžnou lásku a radost ze života. Prohlubuje mimořádnou radost Vah z harmonických forem, barev a zvuků a vybízí je k umělecké tvorbě.