3. prosince 2016

Tyrkys



  • integruje nebe a zemi - ducha a hmotu
  • posiluje komunikaci
  • přitahuje konstruktivní a léčivé energie z vesmíru
  • chrání před negativními vlivy
V něžné a přesto intenzivní barvě tyrkysu se spojuje modř nebe se zelení naší Země. Spojuje inspiraci a vysoké ideály, které k nám připlouvají ze světa ducha, s původními, živoucími silami naší planety. Tak nám dodává moudrost nebes a země.
Tyrkys nám pomáhá vyjádřit myšlenky a poznatky i citově - intuitivní vědění vlastní duše a integrovat obojí v každodenním životě. Dodává našim slovům větší sílu. Má přirozenou schopnost přitahovat z vesmíru pozitivní, konstruktivní energie.
Tyrkys má velký význam jako ochranný kámen. Odhání od naší aury negativní vibrace. Může se stát, že při výkonu své ochranné funkce absorbuje zvláště silnou dávku negativity. Pak změní barvu a začne být ošklivý. V takovém případě už by se neměl nosit. Bylo by nejlépe, kdybychom ho předali očistným silám Země. V řídkých případech se po dlouhém období klidu zotaví.
Podle starých pověstí ho označujeme za zachovatele ctností a tvrdíme, že dodává přátelským vztahům stabilitu. V jižní části Persie ho lidé nosí jako ochranu před chudobou a nepřirozenou smrtí.

Ochrana, léčba a komunikace
Tyrkys se u mnoha starých národů těšil vysoké vážnosti jako ochranný a léčivý kámen. Tvrdí se o něm, že má posilující účinek na celé tělo i schopnost přitáhnout léčivé energie z vesmíru. Dnes se používá především při nemocech krku a plic. Vlivem tyrkysu se zlepší i problémy s komunikací, jako např. koktání. Posiluje srdce, zmírňuje oční choroby a chrání před zlými sny. Díky svému obsahu mědi působí kromě toho proti deficitu tohoto kovu.

Optimální pro Vodnáře a Ryby
  • Tyrkys dodává Vodnářům inspiraci a současně i klid a sílu k tomu, aby dokázali realizovat své humanitární cíle. Pomáhá jim nastolit soulad mezi duchovními idejemi a realitou vnějšího světa. Kromě toho chrání srdečného Vodnáře před pro něj nesnesitelnými vlivy, takže může lehčeji rozpoznat a realizovat svou vlastní podstatu.
  • Rybám tyrkys pomáhá otevřít vlastní duši tajemstvím nebes a zůstat přesto pevně zakořeněn na zemi a znovu se nalézt v každodenním životě. Chrání jejich citlivou bytost před nežádoucími vlivy a přitahuje je ke kosmickým a pozemským zdrojům síly