26. dubna 2017

Rybízový sirup


Můžete si ho připravit z červeného, bílého nebo černého rybízu. Výsledek bude barevně i chuťově odlišný, zvlášť pokud jednotlivé druhy zkombinujete.

  • 1,5 kg rybízových kuliček otrhaných ze stonků
  • 5 dl horké vody
  • 1 kg cukru

Do smaltovaného hrnce nasypte rybíz. Rozmačkejte ho, zalijte horkou vodou, pomalu přiveďte k varu a povařte asi 5 minut. Rybíz nechte vychladnout a pak ho přeceďte přes čistou plátěnou utěrku nebo hustý umělohmotný cedník. Šťávu nalijte do čisté nádoby a svařte ji s cukrem. Během varu odstraňujte pěnu tvořící se na povrchu. Horký sirup nalijte do čistých nahřátých lahví a dobře uzavřete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)