22. listopadu 2016

Kouzlo runy Jera – hojné a bohaté výsledky

V magii se runa Jera používá na podporu projektů a k zajištění hojných a bohatých výsledků. Slouží k navození míru a harmonie. Ztělesňuje roční období i kosmické cykly. Učí člověka, že všechno má svůj čas a odpovídající jednání přináší plody.

Pokud chcete do života zavést rytmus, růst, bohatství a plodnost svých činů, podpoří vás runa Jera. Stejný význam má i talisman, který si vyrobíte z kamínku, na nějž namalujete zelenou barvou znak runy Jera a nosíte ho stále při sobě. Nebo jej vyryjte na kostěný knoflík, který zapletete do kůže a pověsíte jej na krk nebo na zápěstí pravé ruky.

Magický rituál provádějte venku v přírodě, protože potřebujete zapálený oheň. Čas rituálu je přímo v den letního slunovratu. Vyberte si klidné a osamocené místo, kde můžete zapálit oheň. Nejlepším dřevem jsou dubové větve. Kruhové ohniště vytvořte z kamenů, na jižní kámen namalujte zelenou barvou znak runy Jera. Zapalte oheň, postavte se čelem k jihu tak, abyste viděli znak runy na kameni. Do pravé ruky vezměte zeminu - znak úrodné půdy - a do levé ruky květy nebo klasy - znak růstu a prosperity. Dívejte se na znak a uvědomujte si teplo ohně, myslete na rytmus života, na bohatství a plody svých činů. Představujte si, že jste svými činy už "zaseli", v tom okamžiku hoďte zeminu do ohně. Myslete na to, že plody a sklizeň očekáváte tady a teď, a přitom hoďte do ohně klasy obilí nebo květy. Potom se posaďte, zavřete oči a představte si, jak světlo ohně kolem vás vytváří ochranný obal, který chrání i toto kouzlo. Až uhasne oheň, dejte si trochu popela do skleničky s uzávěrem a uschovejte ji.