3. prosince 2016

Krystalová voda – příprava, stáčení a uchovávání

Vkládání kamenů do vody
Čím déle jsou léčivé kameny ponořené ve vodě, tím účinnější bude krystalová voda. Měly by být ponořeny tak dlouho, až je výměna informací mezi léčivým kamenem a vodou dokončena a tyto informace pak vydrží ve vodě i několik dní. Ovšem nenechávejte je tam příliš dlouho, protože každá voda časem zvětrá a začne se kazit.

Takže kameny nechejte působit nejméně 2 hodiny (potom účinek krystalů začne dozrávat) a nanejvýš 2 dny, více není nutné. Průběžné vyměňování krystalové vody po dobu až dvou týdnů je možné. Toto platí pro přímé vkládání krystalů do vody.

Při průběžném vyměňování vody se odlije z nádoby s léčivými kameny nejméně jednou denně až 80% vody do sběrné nádoby. Pak se doplní čerstvá voda. Takto se může doba, po kterou jsou léčivé kameny ve vodě, prodloužit až na dva týdny. Protože v nádobě s léčivými kameny zůstává 20% vody, je čím dál účinnější. Ovšem asi po jednom týdnu byste měli nádobu i léčivé kameny důkladně vyčistit. Jestliže je teplé počasí, tak i dříve.

Slévání krystalové vody
Při slévání krystalové vody dbejte na to, aby ve vodě nezůstaly kousky léčivým kamenů. Toto vyřešíte tím, že krystalovou vodu přecedíte přes čajové sítko nebo přefiltrujete přes filtrační papír. Nepoužívejte kovové čajové sítko! K filtrování můžete použít nejlépe nebělené kávové nebo čajové filtry (takové jsem objevila v DM drogerii a používám je na bylinkové čaje). Ideální je dobře vyčištěný skleněný trychtýř s filtrem. Plastové trychtýře snižují kvalitu krystalové vody.


Uchovávání krystalové vody
Voda velmi snadno přijímá informace, ale po nějakém čase je bohužel ztrácí. Proto má krystalová voda omezenou trvanlivost. Podle toho jak a kde ji uchováváme, nám vydrží v uzavřené nádobě až týden.

Skladovací místo
Krystalovou vodu ukládejte tam, kde se cítíte dobře. Tedy na "dobrá místa" ve vašem bytě či domě. Určitě taková místa máte. Krystalovou vodu, kterou zrovna užíváte, byste měli mít na očích, abyste na ni mysleli a nezapomněli na její pravidelné pití.

Chlad a temno
Čím teplejší je voda, tím rychleji ztrácí informace. Podobně působí i silné světlo, např. přímé sluneční záření. V chladu a temnu vám krystalová voda vydrží nejméně 2x déle.

Vliv záření
Zemní záření a elektrosmog ničí krystalové informace. Můžete si nechat prozkoumat byt, jestli např. nemáte geopatogenní zóny apod. Může vám k tomu pomoci i váš domácí mazlíček, pokud máte kočku. Ta prý geopatogenní zóny vyhledává. Nenechávejte krystalovou vodu u televize a jiným podobných zařízeních. Dát či ne dát do ledničky? Toť otázka. Má být v chladnu a temnu a přitom nemá být v teple. Zkuste tento problém nějak vyřešit :o)

Uzavřené obaly
Krystalovou vodu nechte otevřenou nanejvýš jeden den. Jestli ji potřebujete déle skladovat, pak použijte uzavřené láhve. Vhodné jsou láhve z modrého skla, ale ideální jsou z tmavě fialového. Z takového, které vypadá jako černé, ale když ho prosvítíte je tmavě fialové. V takové nádobě vám krystalová voda vydrží týdny a dokonce i měsíce.

Konzervování
Jestliže přidáte vysoce koncentrovaný alkohol v poměru 1:10 (1 díl alkoholu : 10 dílů krystalové vody) můžete informace v krystalové vodě uchovat až na několik měsíců.


Osušení kamenů
Po vylití krystalové vody je třeba použité léčivé kameny dobře osušit. Zabráníte tím vzniku řas a bakterií. Při průběžném odlévání krystalové vody, byste osušení léčivých kamenů měli provádět nejméně každé dva týdny.
  • léčivé kameny důkladně opláchněte pod tekoucí vodou
  • osušte je čistou utěrkou
  • položte je na teplé místo, aby úplně oschly

Po vyndání z vody nemusíte léčivé kameny energeticky čistit. To udělejte před jejich novým použitím.

No a to je vše, co se týkalo výroby krystalové vody. Teď už stačí začít ji používat :o)