Recept č.1:
o 100 g kořene kostivalu
o 500 ml oleje
Kořen kostivalu pokrájíme na kousky a zalijeme olejem. Dáme do vodní lázně a necháme louhovat asi ½ hodiny. Poté scedíme.
Olej se používá na místa postižená lupénkou.
Recept č.2:
o čerstvé listy kostivalu
o olej
Čerstvé listy kostivalu pokrájejte na malé kousky a natlačte do sklenice se šroubovacím závěrem. Na štítek poznamenejte datum, protože obsah musí 2 roky stát. Poté jantarovou vazkou tekutinu s trochou usazeniny sceďte přes plátýnko do menší nádobky.
Používá se jako obklad na rozpraskanou pokožku, bolavé klouby, popáleniny, boláky, rány, výrony a otoky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)