- 4 čerstvě nasbírané květy černého bezu
- ½ litru čerstvého mléka
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 žloutky
- 2 malé likérky brandy nebo koňaku
Bezový květ pročistěte, odstraňte stopky, jemně opláchněte a nechejte osušit. V nádobě uveďte do varu mléko a přelijte přes bezový květ. Nechejte asi čtvrt hodiny vyluhovat a sceďte. Do vychladlého mléka přidejte cukr, vanilkový cukr a žloutky a vyšlehejte do pěny; potom přimíchávejte brandy nebo koňak. Před podáváním dejte míchaný nápoj asi na jednu hodinu vychladit do chladničky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)