Likér z červeného rybízu
- 1 litr šťávy z červeného rybízu (1,5 kg rybízu)
- 400 g cukru
- 1 litr konzumního 80 % lihu
- 500 ml vody
Bobule červeného rybízu rozmačkáme a necháme 7 dní nakvasit. Nakvašenou drť vylisujeme a šťávu odměříme. Přidáme vodu, konzumní líh a rozpustíme cukr. Po promíchání necháme likér ustát, přefiltrujeme a plníme do lahví.
Likér z černého rybízu
Recept č.1:
- 300 g zralého černého rybízu
- 1 litr slivovice
- několik hřebíčků
- kousky skořice
- 300 g cukru
Rybíz rozmačkáme, smícháme se slivovicí, přidáme hřebíčky a skořici a necháme na temném a chladném místě 3 týdny odstát. Potom svaříme cukr s vodou, přidáme ke směsi, dobře promícháme a necháme ustát. Nakonec likér slijeme do lahví.
Recept č.2:
- 1 kg černého rybízu
- 500 ml cukrového sirupu 1:1
- 1 litr konzumního 80 % lihu
- 500 ml vody
Rybíz rozmačkáme a necháme na teplém místě 12 hodin nakvasit. Pak přilijeme konzumní líh a směs necháme macerovat 4-6 týdnů. Po této době macerát slijeme, k sedlině přidáme vodu a necháme 2 dny vyluhovat. Výluh slijeme a bobule vylisujeme. Všechny tři podíly slijeme a přidáme cukrový sirup. Po promíchání necháme likér ustát, přefiltrujeme a plníme do lahví.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)