15. listopadu 2022

Tinktura z muchomůrky červené

 


Podlehla jsem masivnímu nátlaku na síti a rozhodla se, že taky vyzkouším tinkturu z muchomůrky. Prý je to dobré na bolavé a ztuhlé klouby, tož uvidíme. Takže si připravte:

  • muchomůrka červená (nejlepší jsou mladší kusy s hodně puntíkama)
  • líh, jiný alkohol nebo Francův nápoj (Francovka = Alpa)
Použila jsem jen klobouky, které jsem nakrájela, dala do zavařovačky, zalila alkoholem a zavařovačku zavřela. Nebyla ani na okně ani ve tmě. Nechala jsem ji jen tak v kuchyni, protože se musí občas protřepat, a kdyby byla schovaná, tak na to určo zapomenu. Po zalití jen plave, ale časem klesne ke dnu. Krásná barva se ztratí a zbyde jen hnědá hmota. Někde psali, že se nechává 3 týdny, jinde zase 6, tak jsem ji nechala macerovat 5 týdnů. Po té jsem ji přecedila a takhle to dopadlo. Muchomůrek nebylo moc, tak to vypadá jako rakytníkový výluh, takže nezapomeňte láhev při maceraci i po přecezení pořádně označit. Třeba lebkami nebo vykřičníky a nápisem "JED" nebo "NEPPAPAT" 😀 Zkrátka tak, aby se nikdo nenapil 😉

Tinktura se používá tak, že do ní namočíte látku (plátno) nebo plínku (samozřejmě látkovou) a ta se dá na postižené místo. Na to se dá ještě nějaký igelit (potravinová folie apod.) a zajistí obvazem, aby to nespadlo.

Ještě musím najít někoho ochotného na pokus a nebo to vyzkouším sama 😉



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)