28. května 2008

Aventurin červený

  • dává nám rozpoznat vlastní individualitu a plně ji prožívat
  • uvolňuje emocionální bloky
  • dodává životnost a vitalita
  • obohacuje mezilidské vztahy
  • prohlubuje sexuální prožitky
Červený aventurin dodává životnost a udržuje život v chodu. Otevírá nám cestu k vzájemné interakci mezi přírodou a člověkem a mezi mužskou a ženskou energií a pomáhá rozpoznat a vyjádřit v této souhře vlastní individualitu. Všude uvede znovu do pohybu zablokované pocity a energie, a stejně jako voda oplodňuje zemi a dává z ní vyrůst nejrozmanitějším individuálním formám, obohacuje i volný proud našich pocitů projevy naši osobnosti a tím i život člověka, s nímž jsme v kontaktu.
Červený aventurin kromě toho uvolňuje sexuální blokády a pomáhá nám projevit tak vlastní osobnost i v této oblasti. Sexuálnímu životu tudíž dodává novou vitalitu.

Oživuje základní čakru
Červený aventurin má oživující účinek na pohlavní žlázy, které se spolupodílejí na funkci a tvorbě mužských a ženských pohlavních znaků a ženského cyklu. Má tedy pozitivní účinky při poruchách vaječníků, prostaty a varlat. Kromě toho se aventurinu připisují pozitivní účinky na ledviny, močový měchýř, krev a lymfu.

Zvláště dobrý pro Štíry
  • Štír má největší tendenci ze všech znamení fixovat se ve svých citech. Tomuto znamení se proto připisuje i obraz stojící vody. Červený aventurin mu ukazuje, že tento postoj podkopává jeho životnost, a pomáhá mu uvolnit zablokovanou energii a znovu ji uvést do pohybu, což dodává jeho životu novou vitalitu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)