4. července 2008

Jaspis leopardí


  • předává nahromaděnou sílu a vytrvalost, bdělost a živost
  • pomáhá nám, abychom rozpoznali a akceptovali sami sebe
  • dodává skromnost a začleňuje nás do většího celku
Jméno dostal tento člen rodiny jaspisů podle nezvyklé kresby, která připomíná kožich leoparda. Nahromaděná síla a vytrvalost spolu s bdělostí a živostí: to jsou vlastnosti, které leopardí jaspis podporuje.
Tento kámen nám pomáhá vidět se a akceptovat se tak, jací jsme. Navzdory své nápadné kresbě nás učí skromnosti a ukazuje nám, jak se můžeme začlenit do většího celku, aniž bychom ztratili vlastní vitalitu, svou vnitřní hodnotu a individualitu. Dodává nám postoj nesobecké služby, která nám zajišťuje spokojenost, klid a pocit bezpečí a nakonec uspokojuje více než dosažení osobních.

Posiluje a podporuje trávení
Leopardí jaspis posiluje celý náš trávicí systém. Působí příznivě na střeva, játra, žlučník, ledviny a močový měchýř. Podporuje rovněž náš imunitní systém. Osvědčil se také u kožních chorob, ztvrdnutí tkání a tvorby kamenů.

Pomáhá Pannám a Rakům
  • Leopardí jaspis podporuje schopnost Panen analyzovat sebe samy a pomáhá jim akceptovat to, k čemu dospějí, bez sebekritiky. Posiluje jejich tendenci dát své síly do služeb určité věci a přitom přerůst sebe samy. Přitom jim dodává spokojenost a pocit naplnění.
  • Rakům tento kámen pomáhá stáhnout se do sebe, rozpoznat a akceptovat vlastní hodnoty i slabiny a čerpat ze sebe samých sílu a pocit bezpečí. Současně je inspiruje k tomu, aby dali nesobecky vyzařovat vlastnímu citovému bohatství a dělili se o ně s ostatními.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)