4. července 2008

Obsidián mahagonový



  • vede nás do hlubin vlastního nitra
  • konfrontuje nás s původní, tvůrčí silou i s neuvolněnými emocionálními strukturami
  • pomáhá akceptovat stinné stránky a zbavit se jich
Jako amulet a léčivý kámen byl obsidián oceňován již v nejstarších kulturách lidstva a dodnes neztratil svou fascinaci. Obsidián pochází ze žhavého nitra Země, na povrch ho vynesly sopečné výbuchy. Odtud pramení jeho účinek: vede nás do našich vlastních hlubin, našeho osobního podsvětí, vyzdvihuje ho na povrch, umožňuje ho vnímat. Tento kámen vzniklý tavením nemá krystalickou strukturu. Konfrontuje nás s původními, dosud nezformovanými kreativními energiemi a očistným ohněm a světlem neznámých hlubin bezděčného. Zavádí nás do našich potlačených emočních struktur, dává nám je prožít s plným vědomím, dokud nejsme připraveni je uvolnit. Upozorňuje nás však současně i na zdroj těchto problémů a ukazuje nám, že je způsobilo naše omezující já.
Mahagonový obsidián je původně černý kámen, který je však protkán žilkami oxidu železa, což mu dodává jeho hnědé zbarvení. To ho zbavuje strohosti a neúprosnosti vlastní černého obsidiánu - takže stinné stránky jsou pro nás přijatelnější a usnadňuje se tím jejich zvládnutí a integrace.

Uvolňuje obavy - nastoluje harmonii citů
Obsidián pomáhá při všech problémech, které vznikly potlačenými pocity. Tento kámen pomáhá řešit také traumatické zážitky a stavy šoku i z nich vyplývající úzkosti, křečovité stavy a fobie. Mahagonový obsidián se tudíž osvědčil i jako kámen první pomoci při nehodách.

Ideální pro Štíry
  • Obsidián koresponduje s ochotou Štírů probádat vlastní hlubiny s jejich světlými i stinnými stránkami a proniknout k tvůrčí síle, která dřímá v hlubinách podvědomí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)