4. července 2008

Jaspis červený


  • posiluje a oživuje tělo
  • stimuluje sílu vůle, dynamiku a činorodost i trpělivost, vytrvalost a skromnost
Jako všechny jaspisy podporuje červený jaspis náš vztah k zemi. Spojuje nás s "krví Země", jejími šťávami a silami a upozorňuje nás, že jsme vzešli z jejího lůna a že nás Země nadále živí a nosí.
Červený jaspis posiluje a oživuje naše tělo a současně nám pomáhá vyvinout si pocit vděčnosti pro dar života. Posiluje naši sílu vůle a pomáhá zvláště, je-li zapotřebí vynést a prosadit odvážná rozhodnutí. Dodává nám dynamiku a činorodost spolu s vytrvalostí a trpělivostí. Tím podporuje vše, co činíme, a může pomoci dopracovat se k úspěchu.
Současně nám tento kámen připomíná, že vlastní zdroj síly se skrývá hlouběji než naše osobní vůle a naše individuální snažení. Pomáhá nám tudíž zůstat skromnými a stát se otevřenou nádobou, do níž se vždy může vlévat nová síla.

Oživující síly, silové energie
Červený jaspis posiluje a oživuje celý organismus. Pod jeho vlivem se stimuluje oběhový systém a systém energií (meridiánů).

Kámen Skopců a Štírů
  • Červený jaspis je v harmonii s energiemi Skopců a je současně pro toto znamení důležitým doplňujícím kamenem. Posiluje jejich odvahu a sílu vůle, jejich dynamiku a činorodost a současně jim pomáhá stát pevně nohama na zemi a vypěstovat si trpělivost. Připomíná jim zdroj jejich síla a umožňuje jim zůstat otevření a skromní.
  • Tento kámen je spojen i s energiemi Štírů. Provází je při otevírání rezervoáru hlubších sil přesahujících individuální stránku, dodává jim důvěru a pocit bezpečí. Pojí svou sílu se skromností, takže Štíři neztrácejí vazbu k vnitřnímu zdroji této síly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)